Uutiset

Junioreiden kesäkauden päättäjäiset

Viime viikon torstaina vietettiin junioreiden kesäkauden päättäjäisiä. Paikalla oli yhteensä melkein 40 iloista junioria. Ensin vähän kisailtiin: Puuharyhmäläiset kisasivat keräämällä mahdollisimman paljon pisteitä suuresta Darts-taulusta sekä lähipelitestistä. Harraste- ja Haastajaryhmäläiset puolestaan pelasivat Kankakselta viisi väylää oransseilta.

Puuharyhmäläisistä eniten pisteitä onnistuivat keräämään Aleksanteri, Oskar sekä Noel N. Kankakselta puolestaan eniten pistebogeypisteitä saivat kasaan Noel S. ja Milla. 

Kisailun ja ulkoilun jälkeen kokoonnuttiin yläkerran ravintolaan, jossa tarjolla oli Hot Dog buffet sekä jälkiruuaksi jäätelöt kaikille. Jokainen juniori sai myös pienen palkinnon kesän treeneistä. Herkuttelun jälkeen palkittiin mm. koko kesän junioreiden kuukausikilpailuiden parhaiden menestyneet:

  1. Matias Laaksonen
  2. Milla Talonen
  3. Tomi Niinikoski

Kauden päättäjäisissä oli paikalla myös Sakke Siltala, jonka SM kullan johdosta tarjolla oli myös kakkukahvit. Sakke voitti kesällä Nurmijärven Golfklubilla pelatun alle 18 vuotiaiden lyöntipelin suomen mestaruuden. Lisäksi Sakke palkittiin 200 € suuruisella harjoittelustipendillä Kankaisten Golfin seuran puheenjohtajan Timo Vainion toimesta. Sakke toimii hyvänä esikuvana myös nuoremmille golffareille, minkä vuoksi oli hienoa että tämä erikoispalkinto jaettiin juuri junioreiden kauden päättäjäisissä.

Kysyimme junioriltamme Noel Salolta, joka on jo useamman vuoden ajan käynyt aktiivisesti junioriharjoituksissa, mitä mieltä hän oli kaudesta. Noelin mukaan golfkausi oli mahtava ja kesä sopivan lämmin. Kesän golftreenit olivat kivoja ja kehittäviä. Erityistä kohokohtaa Noel ei osannut mainita, sillä golf on aina hauskaa! Ensi kaudelta Noel odottaa paljon kehittymistä ja hauskoja pelejä.

Junioreiden harjoitukset ovat jaoteltu sekä iän että tason mukaan. Tiistaisin on ollut alkeisryhmäläisten sekä puuharyhmäläisten treenit, jotka ovat vetäneet aktiiviset junioriohjaajamme. Harjoituksissa ollaan käyty läpi golfin peruslyöntejä siten, että aina yksi tunti ollaan keskitytty yhteen kokonaisuuteen, esimerkiksi chippiin tai puttiin. Alkeisryhmälle ja puuharyhmäläisille ollaan tehty tietenkin hieman kevyempää ohjelmaa esimerkiksi erilaisten leikkien kautta. Treeneihin on myös säännöllisin väliajoin sisältynyt itse pelitreeniä.

Maanantaisin ja torstaisin ovat harjoitelleet hieman vanhemmat juniorit, ensin harrasteryhmäläiset ja sen jälkeen haastaja- ja kilparyhmäläiset. Maanantain ja torstain treenit on vetänyt golfpromme Marko Kallinen. Kummatkin Markon ryhmät ovat säännöllisin väliajoin tehneet Suomen Golfliiton laatimia lähipelitestejä, joiden myötä juniorit ovat konkreettisesti voineet seurata lähipelin kehittymistään.

Joka kuukausi on pelattu junioreiden kuukausikilpailu, johon kaikki juniorit ovat saaneet osallistua. Kyseessä on oransseilta pelattava yhdeksän reiän pistebogey-kisa. Ensi kaudella olisi hienoa jos useampi juniori lähtisi mukaan tähän leikkimieliseen kisaan. Junioreiden kuukausikisassa pelaamaan pääsee muiden junioreiden kanssa, josta voi löytää vaikka uusia pelikavereita vapaa-ajallekin.

Harjoittelu on tuottanut myös tulosta ja monet juniorit, jotka eivät aikaisemmin ole kisailleet uskaltuivat mukaan esimerkiksi Kankaisissa järjestettyyn Future Tourin osakilpailuun heinäkuussa. Etenkin Easy 9r sarjassa pelaavat Milla ja Matias ovat kehittyneet kesällä paljon ja nappasivatkin mitalin kauden viimeisestä osakilpailusta Uudessakaupungissa.

Kankaisten Golfille myönnettiin alkukaudesta Suomen Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki, joka on merkki laadukkaasta ja suunnitelmallisesta juniorityöstä. On ollut hienoa seurata, miten innokkaiden junioreiden määrä seurassamme on kasvanut. Etenkin tänä kesänä on tullut innokkaita uusia naamoja lisää, toteaa Kankaisten Head Caddiemaster Taija.

Junioreiden harjoitukset jatkuvat myöhemmin syksyllä Leaf Areenalla.