Aloita Golf

Kalenteri

LähiTapiola Tour 2021 huipentui tänään FInaaliotteluun!

LähiTapiola Tour -viikkokilpailua on pelattu Kankaisissa useita vuosia. LähiTapiola Tour on avoin viikkokilpailu, joka koostui 12 osakilpailusta, joita pelattiin toukokuusta elokuuhun asti keskiviikkoisin ja torstaisin.

Osakilpailujen pohjalta muodostettiin ranking, jonka 18 parasta pääsivät finaaliin. LähiTapiola Touriin otti osaa kaiken kaikkiaan 66 pelaajaa ja finaaliin pääsemiseksi huomioitiin pelaajan kuusi parasta kierrostulosta. Koko kiertue pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä. Tämän kauden paras nettotulos oli 65, jonka onnistuivat pelaamaan Kauko Makkonen, Unto Mattila sekä Kim Salminen.
12 osakilpailun jälkeen rankingin kärjestä löytyi Kauko Makkonen yhteistuloksella 419 lyöntiä, jolloin kierroskohtaiseksi keskiarvoksi tulee 69,8 lyöntiä. Rankingin kahdeksanneksitoista sijoittui Tapio Tuominen, jonka kierroskeskiarvo oli vain muutaman lyönnin verran huonompi 72 lyöntiä, joten taso LähiTapiola Tourilla oli todella kova myös kuluneella kaudella.

Merkittävin muutos tälle kaudelle oli se, että aikaisemman yhden pelipäivän (keskiviikko) sijaan, kisaa voi pelata jatkossa kahtena päivänä viikossa. Pelipäivät olivat keskiviikko ja torstai. Ensisijaisesti tähän malliin siirryttiin siitä syystä, että kaikki halukkaat pelaajat eivät ole saaneet pelikierrosta pelattua keskiviikon aikana kentän varausasteen ollessa melko korkea. Viikkokisa on myös jonkin verran ruuhkauttanut kenttää keskiviikkoisin. Lisäksi myös pelaajien antama palaute tuki tätä vaihtoehtoa, vaikka vanha mallikin sai lähes yhtä suuren kannatuksen pelaajilta.

Eniten kahden vuoden takaisista muutoksista on herättänyt keskustelua finaalin siirtäminen vieraskentälle. Palautetta on tullut niin puolesta kuin vastaankin. Pelaajien antamat vastaukset jakautuivat kyselyssä lähes tasan, mutta suositummaksi vaihtoehdoksi osoittautui kotikentän finaali. Ja näin ollen finaali teki paluun Kankaisiin.

Tämän päivän finaalikierrokselle osallistui 18 pelaajaa ja peli pelattiin osakilpailujen tapaan tasoituksellisena lyöntipelinä vapaasti valittavalta tiiltä.

Kilpailua pelattiin kolmen hengen ryhmissä yhdistelmällä Kartano + Puisto. Lähtöjärjestys määräytyi päivälle rankingsijoitusten mukaisesti niin, että rankingin kärki lähti viimeisessä ryhmässä. Aamusta otollinen golfsää valmisti pelaajat upeisiin tuloksiin ja miehet lähtivät kentälle hymyssä suin.

Kierroksen jälkeen pelaajat söivät lounasta Sandyssa, jonka jälkeen jaettiin kilpailun palkinnot. Pelaajista palkittiin kolme parhaiten rankingtaulukosta sekä finaalin kolme parasta. Kilpailu oli hyvin tiukka ja etuysin jälkeen 10 pelaajaa olivat vain muutamien lyöntien erolla kärkeen, joten takaysille siirtyessä kilpailussa oli vielä kaikki mahdollista.

Tämän päivän osalta parhaan tuloksen pelasi tänään Jyrki Taimen, huikealla nettotuloksella 66.

Omien sanojensa mukaan Taimenella ei ollut yhtäkään huonoa lyöntiä tämän päivän kierroksellaan ja tulos oli ehdottomasti sen mukainen. Toiseksi tänään ylsi Lauri Airio lyönnin päähän voittajasta ja kolmanneksi nettotuloksella 72 pelasi tänään itsensä Tomi-Matti Heino.

Kilpailijoiden ollessa tasatuloksessa, tilanne ratkesi pienemmän alemman tarkan tasoituksen omaavan pelaajan hyväksi.

Rankingvoiton tänä vuonna nappasi Kauko Makkonen yhteistuloksella 419 lyöntiä.

Toiseksi lyönnin päähän sijoittui Kim Salminen ja kolmanneksi yhteistuloksella 422 lyöntiä ylsi tällä kertaa Lauri Airio.